بیمه شخص ثالث
در میان انواع طرحهای بیمهای که از جانب شرکتهای مختلف ارائه میشوند، بیمه شخص ثالث همچنان پرمخاطبترین نوع بیمه است. بدون شک یکی از دلایل اصلی سهم بالای بیمه شخص ثالث در بازار ایران، اجباری بودن این بیمه است. بهصورتیکه اگر وسیله نقلیهای تحت این پوشش نباشد، ممکن است عواقب جبرانناپذیری داشته باشد که به آن خواهیم پرداخت. اما بهراستی بیمه شخص ثالث چه مواردی را پوشش میدهد و علت نامگذاری این بیمه چیست. در پوشش بیمه شخص ثالث، شخص اول مالک وسیله نقلیه یا بیمهگذار، شخص ثانی شرکت بیمه یا بیمهگر و شخص ثالث فرد زیاندیده غیر از راننده مقصر در حادثه هستند. برای مثال در یک حادثه رانندگی هزینه درمان، فوت و خسارت وارد شده به اموال تمامی افراد زیاندیده، تحت پوشش بیمه شخص ثالث قرار میگیرد. راننده مقصر نیز تحت پوشش بیمه حوادث انفرادی راننده که جزئی از بیمه شخص ثالث شده است قرار میگیرد. با این تفاوت که بیمه حوادث انفرادی راننده تنها خسارت های جانی را پوشش میدهد و در برابر خسارات مالی مسئولیتی ندارد.
پوششهای بیمه شخص ثالث به دو دسته پوشش مالی و جانی تقسیم میشود که پوشش جانی این بیمه شامل غرامت فوت، نقص عضو و هزینههای درمانی افراد آسیب دیده در حوادث رانندگی است و در پوشش مالی آن خسارتهای مالی وارد شده به خودرو یا اموال افراد زیان دیده (به جز راننده مقصر) جبران میشود.
سقف پرداخت هزینهها در پوشش جانی بر اساس مبلغ دیه در ماه حرام تعیین میگردد. سقف پوشش مالی نیز در شرکتهای مختلف بیمه متفاوت است.
مبلغ دیه در ابتدای هر سال توسط بیمه مرکزی اعلام میشود.
ماههای حرام به ترتیب محرم، رجب، ذیالقعده و ذیالحجه هستند.
سقف پوشش جانی به اندازهی مبلغ دیه در ماه حرام است و حداقل پوشش مالی به اندازه یک چهلم مبلغ دیه ماه حرام نظر گرفته میشود.
خسارت جانی راننده مقصر هم بر اساس دیه ماه غیر حرام (ماه عادی) پرداخت میگردد.
برای تعیین قیمت نهایی بیمه شخص ثالث، عوامل و ملاکهای مختلفی را باید در نظر گرفت که در ادامه به بررسی این عوامل خواهیم پرداخت:
سایر مطالب بلاگ پروشات